Direct contact? Bel of mail ons: +31 (0)342 404 730info@ilpra.nl

Nieuws

Prijsverhogingen kunststoffen, een lesje scheikunde in de praktijk

De afgelopen maanden zijn wij geconfronteerd met extreme prijsverhogingen voor zowel onze sealfolies als ook de overige verpakkingsmaterialen.

Kunststoffen worden geproduceerd uit granulaat. Dit zijn korreltjes die door middel van een extrusie proces tot folie worden gemaakt of direct in mallen worden ingespoten om zo verpakkingsmaterialen te maken. Er zijn verschillende granulaten. Voor deze uitleg gaat het te ver om hierop in te gaan. Laten wij ons concentreren op polypropyleen, ook wel PP genoemd.

In de illustratie zie je een naftakraker. Hier gaat ruwe olie in en middels verhitting worden op verschillende niveaus de vrijgekomen geraffineerde producten opgevangen.

Het begint dus met ruwe olie. Laat daar nou het probleem beginnen. Er wordt, wereldwijd, minder auto gereden, er varen minder schepen, er vliegen minder vliegtuigen, dus is er minder behoefte aan ruwe olie. Die laten we dus nu lekker in de grond zitten of slaan het op totdat er betere prijzen kunnen worden gevraagd.

Door deze ontwikkeling zijn er dus ook minder restproducten, onder andere PP granulaat. Als je dan ook nog eens hierbij optelt dat er veel vraag naar PP is voor het produceren van wegwerpspuitjes e.d. dan is de prijsverhoging redelijk eenvoudig te verklaren.

Uiteraard zullen wij elke prijsontwikkeling nauwlettend volgen en alleen als het niet anders kan in onze verkoopprijzen doorberekenen.

Ilpra Benelux BV
Luc Timmermans

Geplaatst door:
  • Ilpra
Vorige

De Fill Seal 6L tot 15.000 cups per uur

Lees artikel
Volgende

ILPRA produceert al bijna 70 jaar verpakkingsmachines, óók dieptrekkers!

Lees artikel

Update corona mededelingen

Beste relatie,

Gezien de ontstane situatie door het coronavirus is het voor onze Service Dienst niet meer mogelijk om de gebruikelijke 24/7 storingsdienst aan te bieden.

Voor technische vragen of storingen kunt u UITSLUITEND tijdens kantoortijden contact opnemen met ons service nummer; +31(0)343 404 739.

Buiten kantoortijden zullen wij een noodnummer communiceren. Dit nummer is uitsluitend voor relaties met een service overeenkomst of een over-all overeenkomst.

Mocht u ook gebruik willen maken van dit noodnummer neem dan direct contact met ons op.

Uiteraard zullen wij er alles aan doen om u, zoals u van ons gewent bent, zo snel mogelijk te helpen.

Wij wensen u uiteraard heel veel sterkte in deze turbulente tijd.

Fijne dag, en blijf gezond!

Bekijk bericht ×