Direct contact? Bel of mail ons: +31 (0)342 404 730info@ilpra.nl

Nieuws

Hoe twee bedrijven elkaar versterken

Groots koken met passie

Wat een treffend voorbeeld van samenwerking. StarCuisine, specialist in oriëntaalse gerechten, en Ilpra Benelux uit Barneveld, leverancier van traysealmachines en folies, vinden elkaar al tien jaar. Een win-winsituatie bij uitstek.

Als je het pand van StarCuisine in Rijswijk binnenkomt, krijg je al trek. Uitnodigende geuren van oriëntaalse maaltijden komen je tegemoet. Hier is ‘vers’ de standaard. Lekker eten is de vaste overtuiging van de oriëntaalse specialist.

StarCuisine produceert en levert hoogstaande koelverse maaltijden aan een brede doelgroep in retail en foodservice. Ilpra is de leverancier van de traysealmachines en de folies, en zorgt voor onderhoud en service aan de traysealers en adviseert wat betreft verpakkingsmaterialen.

Ondanks dat StarCuisine ‘pas’ tien jaar bestaat, timmert het flink aan de weg. De kookspecialist heeft zo’n 100 bevlogen medewerkers in dienst, die de eigen filosofie gezamenlijk uitdragen. Dat zie je overal terug in het bedrijf, en dat proef je dus. Fernand Molenschot, algemeen directeur van StarCuisine: “Alles wat wij in eigen huis maken is vers. Een team van 20 koks, ieder met zijn of haar culturele achtergrond, werkt hier vol enthousiasme aan de bereiding van de maaltijden. Daarbij is er geen sprake van geautomatiseerde kookprocessen, alles wordt met de hand bereid. De vijf automatische traysealers van Ilpra werken uitstekend in deze flexibele productie.”

Het bedrijf ontwikkelt, kookt en levert zes dagen per week onder andere Indonesische, Thaise, Chinese, Indiase en Surinaamse maaltijden. Maar inmiddels is het bedrijf ook bezig om Mediterraanse maaltijden, smaken uit het Midden-Oosten, of vegetarische invloeden aan het toch al rijke smaakpalet toe te voegen. “Dat doen we omdat de markt erom vraagt, maar ook omdat we het zelf leuk vinden en van echt lekker eten houden. Daarom is het belangrijk dat we weten wat de klant wil en spelen we voortdurend in op de laatste trends. Bovendien beschikken we over een divers team dat bestaat uit medewerkers met liefde voor eten. Van sterrenchefs tot gespecialiseerde koks en ontwikkelaars. Ze komen uit de hele wereld, er zijn wel 18 nationaliteiten in huis.”

Een ding staat vast. Steeds meer mensen gaan voor het gemak, maar willen wel een smaakvolle, gezonde en voedzame maaltijd, legt Fernand verder uit: “Die kun je laten bezorgen of bij een supermarkt halen. Ik voorzie dat mensen op termijn doordeweeks steeds minder gaan koken, maar alleen gaan opwarmen. Aan ons de uitdaging om een zorgvuldig samengestelde maaltijd te presenteren waar iedereen van geniet. Dat vinden we erg mooi om te doen. Niet voor niets zijn we volop in beweging en werken samen met een team van ontwikkelaars. Dat doen we uiterst zorgvuldig. Voordat je als klant een lekkere verse maaltijd in de boodschappenmand legt, is er een heel proces aan voorafgegaan, benadrukt Fernand. Sterker, de koks gaan hierbij niet over één nacht ijs.

Fernand: “Onze koks gaan met een nieuw samen te stellen maaltijd aan de slag. Ze brainstormen, proeven, testen en finetunen het product. Daarnaast beschikken we over een proefteam dat de nieuwe maaltijden beoordeelt. Zo zijn we uiteraard benieuwd wat een maaltijd doet als het tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanloopt. We laten niets aan het toeval over. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk: is het lekker?” Ik vergelijk ons vak weleens met de modewereld. Die is ook altijd op zoek naar nieuwe trends.”

Graag geeft Fernand een rondleiding door de grote keuken. Direct valt op dat hygiëne met stip op één staat. Indrukwekkend zijn de enorme kooktoestellen waar de verse bestanddelen hun weg vinden. Alles wordt met de hand geportioneerd. Zo is er altijd een menselijke kwaliteitscontrole en wordt iedere maaltijd mooi opgemaakt.
De trays worden vervolgens op een automatische invoerbaan geplaatst. StarCuisine werkt met de Speedy traysealers van Ilpra. Deze machines staan bekend om hun flexibiliteit en het makkelijk omstellen naar andere trayformaten.

De kracht van samenwerking tussen Ilpra Benelux en StarCuisine smaakt duidelijk naar meer, onderschrijft Fernand tot slot van deze boeiende ontmoeting bij StarCuisine: “Ilpra beschikt over veel kennis van verpakkingsmaterialen. Daar maken wij graag gebruik van. Daarnaast denkt het team van Ilpra voortdurend mee. Ilpra onderhoudt de verpakkingsmachines en levert snelle 24/7 service. Onze machines hebben nog nooit een dag stil gestaan vanwege een storing.“

Ilpra zorgt niet alleen dat de traysealers betrouwbaar functioneren, de Barneveldse partner houdt ook de foliebestellingen in de gaten en springt op die manier in op een mogelijk voorraadtekort. StarCuisine kan er op vertrouwen dat er altijd voldoende topsealfolie op voorraad is.

Sowieso zit het Rijswijkse bedrijf in een flow. Dat vraagt om vernieuwing, stelt Fernand verder: “We zijn van plan om op termijn in de directe omgeving een nieuwe fabriek te gaan bouwen. Een mooi vooruitzicht voor ons allemaal.”

Geplaatst door:
  • Ilpra
Volgende

Samenwerking met wederzijdse waardering

Lees artikel

Update corona mededelingen

Beste relatie,

Gezien de ontstane situatie door het coronavirus is het voor onze Service Dienst niet meer mogelijk om de gebruikelijke 24/7 storingsdienst aan te bieden.

Voor technische vragen of storingen kunt u UITSLUITEND tijdens kantoortijden contact opnemen met ons service nummer; +31(0)343 404 739.

Buiten kantoortijden zullen wij een noodnummer communiceren. Dit nummer is uitsluitend voor relaties met een service overeenkomst of een over-all overeenkomst.

Mocht u ook gebruik willen maken van dit noodnummer neem dan direct contact met ons op.

Uiteraard zullen wij er alles aan doen om u, zoals u van ons gewent bent, zo snel mogelijk te helpen.

Wij wensen u uiteraard heel veel sterkte in deze turbulente tijd.

Fijne dag, en blijf gezond!

Bekijk bericht ×